maandag 24 januari 2011

Gamba's a la Tante Tuut


Eerder deze week zag ik een recept van "Pasta met scampi" op de blog van Photo-copy en ik dacht, hm laat ik het eens op deze manier klaar maken. Spijtig genoeg ben ik toen niet meer in het centrum geraakt voor de mascarpone te gaan halen. En aangezien manlief verse, voorgekookte gamba's had meegebracht van de Mercadona heb ik er maar mijn eigen ding mee gedaan. Ik maak ze elke keer anders klaar, dus het recept van Photo-copy maak ik zeker en vast één van de volgende weken.

Wat heb je nodig voor Gamba's a la Tante Tuut
  • halve kilo verse, voorgekookte gamba's
  • klein glaasje volle melk
  • 2 verse teentjes look
  • olijfolie
  • curry kruiden
  • extra gemalen gember en koriander
  • zout en versgemalen zwarte peper
Hoe maak je deze Gamba's a la Tante Tuut klaar

  1. Verdeel een weinig olijfolie in een pan en fruit hierin de fijngesnipperde knoflook.
  2. Voeg de kruiden eraan toe en de volle melk en roer dit goed door elkaar. Laat ongeveer 5 minuten goed doorkoken.
  3. Doe nu de gambas er bij en warm ze goed op, ongeveer 5 minuten.
  4. Serveren met zelfgebakken brood en een heerlijke witte wijn.
Geniet ervan!
Groetjes van Tante Tuut

8 opmerkingen:

Michaja zei

Lijkt me erg lekker! Dank je voor het recept.

Annick zei

Dat ziet er weer lekker uit !!!! Heb jij ook een recept van gamba's pil-pil? Groetjes

Hilde zei

ik maak zelden of nooit gamba's klaar, maar ik ben er wel dol op! Nu ik een receptje heb ga ik het zeker en vast eens uitproberen!!!! Ik begin al te 'watertanden'!!!!! ¡Buen proveche! Saludos, Hilde

Hilde zei

oei verkeerd, moet zijn: ¡Buen provecho!

zsazsazsu zei

jongens toch zooooo lekker dat dat eruit ziet !

sillie zei

Ik ben ook dolop gamba's ... ga het zeker een keer proberen hoor yummie :-)

vilterietje zei

lijkt me lekker en makkelijk, dus wat wil een mens nog meer? lieve groet, riet:)

cri-cri zei

ik kan zo niet snel niet koken of jij verleidt ons weer met wat nieuws :-))