donderdag 17 februari 2011

Itálica - Sevilla (Andalusië) . Tante Tuut .

Voor liefhebbers van archeologie en de Romeinse tijd is het zeker de moeite om Itálica, gelegen tegen Sevilla (Zuid-Spanje) eens te bezoeken. De archeologische site uit de Romeinse tijd dateert uit 206 voor Christus. Itálica werd gebouwd in opdracht van Publius Cornelius Scipio. Deze stad was de eerste permanente Romeinse nederzetting op het Iberisch schiereiland. Itálica speelde een belangrijke rol in de romanisering van de Guadalquivir vallei.

De families van Trajanus, geboren in Italica in 53, en Hadrianus kwamen oorspronkelijk uit Italië. De stad Itálica bereikte haar toppunt van bloei onder Hadrianus.
Wie deze emblematische site bezoekt kan genieten van een prachtig landschap en door een Romeinse wijk wandelen uit de tijd van Hadrianus, begin van de tweede eeuw.
Romeinse mozaïek
In de straten en wijken zijn particuliere woningen zoals "Het huis van de vogels" - Casa de Los Pájaros - en publieke bouwwerken zoals het amfitheater te zien. Het Romeinse amfitheater was één van de grootste van het Romeinse Imperium.
Men kan dan zijn wandeling verder zetten in het stadscentrum van Santiponce waar het theater uit de tijd van Augustus en de kleinere Romeinse Baden - Termas - te zien zijn van Trajanus.


Itálica is te bezoeken op het volgend adres :
Avenida de Extremadura 2
41970 Santiponce (Sevilla)

In de zomer (1 april-30 september)
maandag-zaterdag van 8u30 - 20u30
zon- en feestdagen van 9u tot 15u

In de winter (1 oktober-31 maart)
maandag - gesloten
dinsdag-zaterdag van 9u - 17u30
zon- en feestdagen van 10u - 16u

Je kan ook gebruik maken van het openbaar vervoer
Autobus Sevilla-Santiponce
Vertrek autobusstation Plaza de Armas in Sevilla
Er is een bushalte aan de ingang van de site zelf
De vertrek en aankomst uren kan je beter ter plaatse checken want dit varieert nogal van seizoen tot seizoen.

Met de auto ligt de site op ongeveer 6km van Sevilla N630
Andere richtingen A66 afrit 805 en 808

Prettige reis en de groeten van Tante Tuut

5 opmerkingen:

vilterietje zei

ahhh trudis, heerlijk om zo even bij jou op de koffie te komen, en lekkere koffie maak je elke keer. ik geniet met mijn mokje van jullie geschiedenis en huiselijke verhalen, heerlijk:)
zo, mijn koffie is op en ik ga wat doen, want er staat vandaag veel op het programma.
lieve groet, riet:)

Patty Biermans zei

Indedaad gezellig! Ben wel wat laat, we zijn eerst gaan wandelen in het bos, maar ik vond het verhaal zo leuk dat ik mijn koffie koud heb laten worden. Knufzz.. Peebee

Shanti zei

Je hebt weer mooie berichten staan, met de zon koken vind ik ook erg leuk :-)
Je mandje met hartjes, heel lief !
En weer een stukje cultuur, prachtig.
Wens je een fijne dag verder, groet Shanti

Hilde zei

Binnenkort gaan wij in Syrië ook enkele prachtige Romeinse sites (waaronder Palmyra) bezoeken. Deze archeologische site in Santiponce bij Sevilla zet ik alvast op mijn lijstje van "indien in de buurt zeker het bezoeken waard"! Want tijdens onze reizen nemen we er steevast een vleugje cultuur/archeologie bij!
Hasta luego! Hilde
PS. heb nog geen tijd gehad om naar Buika te luisteren. Nu mijn lijstje met 'blogs die ik volg" is aangegroeid, moet ik nog meer tijd vinden om alles wat ik interessant vind te lezen. Tjonge, tjonge, kon een dag niet meer dan 24 uur bevatten!

Hannie zei

Even een berichtje op je blog. Leuk dat je af en toe een reactie zet op die van mij! Ik lees dat je in Zuid Spanje woont.Andalusië? Ooit was ik er op een rondreis in het voorjaar. Prachtig! Van Cadiz tot Malaga getrokken. o.a.Sevilla, Jaen, Baeza ,Cordoba, Granada, en natuurlijk ook Ronda! Lijkt me geweldig om daar te wonen? Ik zal proberen om af em tot op je blog te kijken,én te reageren!
groeten Hannie