vrijdag 11 februari 2011

Stylish Blogger Award

Vorige week kreeg ik van Inge van Cri-Cri een "Stylisch Blogger Award" en ook nog één van Katrijn van het Thuisproject en van Hilde van Door het oog van. Ik voelde me groeien en was blij verrast! Ik ben nu welgeteld twee maanden en één week met deze blog gestart en ik heb het gevoel alsof ik er al jaren op schrijf. Eerst had ik een Engelstalige en Spaanstalige blog die enkel over mijn vilt ging "viltentrudis". Maar na een tijdje begon ik dat zo ééntonig te vinden en ik wou terug in mijn moedertaal gaan schrijven omdat ik ondervond dat er heel wat Nederlandstalige woordenschat verloren ging. Thuis praten we Vlaems met een serieus accentjen en daarbuiten praten we Spaans en Engels. Deze blog betekent voor mij een draad met mijn roots, met de Nederlandse taal, met mensen waar ik naar op kijk en die ik een warm hart toe draag.

Maar wat is nu eigenlijk zo een Stylish Blogger Award ?
Je krijgt deze Award van iemand in blogland die jouw blog de moeite waard vindt. Wil je hem doorgeven (aan max 15 mensen, maar minder mag ook hoor) dan vertel je 7 persoonlijke dingen over jezelf. Dus je moet echt wel even stilstaan bij jezelf en ook nadenken aan wie je deze Award doorgeeft en waarom.

Aan wie geef ik deze Stylish Blogger Award door ?
De redenen om deze door te geven aan iemand komen heel goed overeen met wat Cri-cri ervan vindt. En normaalgezien zou ik hem ook doorgeven aan Zsazsazsu en Vilterietjes, maar die hebben hem al van Inge gekregen, dus als je hun 7 persoonlijke dingen wilt lezen, ga dan af en toe eens een kijkje nemen op hun zeer zeker de moeite waard blog.

Ik wil hier eerst nog bij vermelden, mensen voel je zeker niet verplicht om een antwoord te bloggen, de één heeft al meer tijd dan de andere en misschien heb je hier gewoon geen zin in, nu dat moet ook kunnen vind ik.
Ik geef deze Stylish Blogger Award dus door aan :
 • Cash & Els omdat ze door alles wat ze al heeft meegemaakt toch positief blijft en ik ben verslaafd aan haar prachtige vilten tassen.
 • Shanti : als ik op haar blog kom dan wordt ik rustig, vele leuke inspirerende ideetjes en het is een vrouw met een groot charisma.
 • Hilde : ze schrijft leuke verhalen over wat haar bezig houdt, haar gezin, haar wandelingen, muziek, heel divers en daar hou ik van.
 • Helmi  en haar zus Miek : dit zijn twee zeer creatieve vrouwen die van aanpakken weten, wat ze doen doen ze met hart en ziel. Het is een lust voor je oog om deze blogs te bekijken.
 • Vicarno's mama : ik ken haar blog nog niet zo goed maar het is een vrouw die zich belangloos inzet voor anderen en hele leuke ideetjes heeft.
En nu mijn 7 persoonlijke overpeinzingen
 1. Ik hou enorm van de natuur en doe vrijwilligerswerk hier in de bergen om wandelpaden, voederplaatsen van vogels... op te kuisen.
 2. Ik recycleer dat het een lieve lust is en gebruik de dingen het liefst waarvoor ze niet zijn gemaakt. Je bent "tegenstroom" zeggen ze wel eens tegen me, contra corriente :-))
 3. Ik probeer iedere dag opnieuw om het leven positief te bekijken en heb een enorm vertrouwen in de toekomst.
 4. Wanneer ik iets doe voor vrienden dan wil ik daar geen geld voor. Ik vind het veel leuker om diensten te ruilen. bv, ik herstel een broek voor iemand en die persoon bakt een cake voor mij of iets dergelijks. Leuk is dat!
 5. Het allerbelangrijkste in mijn leven is mijn huisgezin, daar gaat alles voor opzij. Toen ik 18 jaar geleden mijn man leerde kennen zei ik dit meteen. "Wanneer ik een kind heb wil ik thuismoeder zijn en zelf voor het huishouden instaan" en nu bijna 16 jaar later is dit nog altijd zo. Alhoewel ik nu af en toe cursussen geef, komt mijn gezin nog altijd op de eerste plaats.
 6. Ik vind het heel belangrijk dat je de dingen in je leven doet die in rechte lijn liggen met je hart. Zo blijf je gelukkig.
 7. Ik ben ontzettend blij dat ik de stap heb durven nemen om onze droom waar te maken hier in het zuiden van Spanje. Het is niet makkelijk geweest, je komt op een gegeven moment letterlijk jezelf tegen en dat is niet altijd even aangenaam maar ik heb hieruit geleerd om te relativeren en te genieten van het moment zelf. En dat doe ik mensen met volle teugen zelfs!
Zo geniet van jullie welverdiende weekend en hou van elkaar.
Un besito de Trudis

8 opmerkingen:

zsazsazsu zei

Helemaal jij !!!! Merci voor de tips en doe zo voort want ik geniet van je blog !

Michaja zei

Gefeliciteerd met je award!
Leuk om wat meer over je te lezen.
Groetjes Michaja

vilterietje zei

Een dikke proficiat met je award, dik verdiend!
en wat fijn om weer een beetje over jou te weten te komen, dank je wel voorje positieve gedachten: you make my :)

cri-cri zei

fijn om zo door het leven te gaan...

Hilde zei

oei, nu verschiet ik me een bult. Dus, als ik het goed begrijp, heb je me zopas vereerd met een "Stylisch Blogger Award"! Wat fijn!!! Ben erg blij dat je mijn blog interessant genoeg vind om me hiermee te verrassen! Super!
En nu is het dan mijn beurt om hem door te geven? Maar eerst moet ik dan 7 dingen over mezelf vertellen (daar ga ik zaterdag eens werk van maken), die van jou zijn de moeite hoor, je bent duidelijk iemand die met beide benen op de grond staat en alles positief bekijkt!!
En nu moet ik terug naar het werk, middagpauze is alweer voorbij. Lieve groet en BEDANKT! Hilde

Tante Tuut zei

Dankjewel voor jullie reacties, eigenlijk is deze Award bestemd voor iedereen die ik volg want per slot van rekening volg je alleen mensen die je bijzonder vindt om de één of andere reden. De positiviteit die ik ervaar in blogland is heel groot daarvoor mijn dank voor elk één van jullie!
Prettig weekend en tot in den draai.

Patty Biermans zei

Hartstikke verdiende award voor jou! Ik geniet elke keer weer van je heerlijke verhalen. Thanx...knufzz...Peebee

Cash en Els zei

Ha Trudis, dat jij de award verdient is niet zo gek. Al je verschillende onderwerpen en leuke manier van schrijven maakt het waard om iedere keer te komen lezen.
Maar nu heb je mij ook vereerd met het Award, ik ben er verlegen van en ook wel heel trots. Ontzettend bedankt ik ga van het weekend kijken of ik 7 dingen over mezelf bij elkaar kan sprokkelen.

Fijn weekend, Els