maandag 6 februari 2012

Flamingo's gaan zien in Fuente de Piedra - Antequera - Zuid Spanje


Flamingo's
Afgelopen zondag zijn we naar de zout water Lagune in Fuente de Piedra (Zuid Spanje) geweest. Het was er prachtig en we vonden het aangenaam dat we nog eens op een vlak terrein konden wandelen. Flamingo's hebben we wel gezien maar niet van dichtbij, wel met onze verrekijker. Zo konden we toch nog de vele vogels bewonderen die er hun stekje hebben.

uitkijkpost
Normaalgezien begint het flamingo seizoen pas in februari maar door de zachte winter die er nu heerst (deze week komt er een koude golf) zijn ze een paar weken eerder aangekomen. Het zijn vooral de roze flamingo's die hier komen broeden. Ze leggen een hele etappe af vooraleer ze het zuiden van Spanje bereiken.

Fuente de Piedra
Het is een plaats waar we zeker en vast eind februari, begin maart terug gaan wanneer de grote kolonies flamingo's vanuit Cape Verde en Syrië aankomen. Het is bijna niet te geloven dat tijdens de zomermaanden hier geen water meer is of althans bijna niet.

Klik hier om nog meer foto's te zien van deze prachtige lagune. Ik heb mijn album op google+ openbaar gezet.

Tot later!

3 opmerkingen:

vilterietje zei

wat een genot om zo lekker te wandelen en ook nog deze prachtige vogels te mogen bekijken:)))

Nicole niplac zei

Geniet nog maar van het weer voor de koude golf er is, want hier zitten we er al een tijdje in, en het is echt wel heeeeeeel koud!
Gr, Nicole

Hilde zei

zo, eindelijk is onze vakantie aangebroken! we gaan nu 2 weken genieten en van alles in orde brengen in ons nieuwe huis en binnen 2 daagjes loopt hier ook een puppietje in huis rond!
nu heb ik eindelijk ook wat tijd om wat blogjes bij te lezen. dit van de flamingos hbijvoorbeeld had ik nog niet gezien. wat ziet het er daar prachtig uit! ondertussen 'warme' groet uit België, Hilde