zaterdag 11 februari 2012

Koude Kwaaltjes en Thermisch Ondergoed

Koude Kwaaltjes
De laatste tijd heb ik niet zoveel achter mijn Ashford Kiwi spinnenwiel gezeten en de reden hiervoor is dat ik nogal wat sukkel met mijn rechterarm. Op het ogenblik doe ik oefeningen die me helpen om de spieren in mijn nek te versoepelen. Door de kou in de winter ben je geneigd om je schouders op te trekken, laat dat nu juist niet goed zijn. Zijn dit koude kwaaltjes of heeft het misschien ook iets met de leeftijd te maken?

Opties voor het Volgende Jaar
Ik ben dan ook altijd blij wanneer maart eraan komt en de schouders vanzelf ontspannen door het lekkere zonnetje. We overwegen om toch een elektrisch deken aan te schaffen tegen volgende winter, zodat ons bedje lekker is opgewarmd wanneer we erin stappen. Dat hadden we in België ook of zo een schapenvacht waar je lekker op ligt en al je warmte vasthoudt. Dat is ook nog een optie.

Gaskacheltje en Thermisch Ondergoed
Op het ogenblik is er een vriend van ons uit België aan het logeren in Calpé, zo'n 500 km hiervandaan. Hij staat er versteld van dat het in de winter in Spanje zo koud kan zijn. Het is overdag buiten niet zo koud maar de huizen zijn hier niet gebouwd zoals in het noorden. Isolatie kennen ze hier niet of nauwelijks en vaste verwarming heb je in 80% van de huizen ook niet. Wij verwarmen ons huisje met drie gasvuurtjes op wieltjes zodat we ze van de ene kamer in de andere kunnen rijden. Maar als ik eerlijk ben, wanneer het 's nachts vriest, koelt het huis zodanig af dat het toch wel eventjes duurt vooraleer je terug een comfortabele warmte bereikt.
Gelukkig bestaat er thermisch ondergoed (haha) om ons te verwennen! En in onze pauzes gaan we buiten zitten om ons op te warmen zoals de katjes. Lekker cosy!

Zo en nu ga ik even gaan spinnen.....als een katje ;-))
5 opmerkingen:

vilterietje zei

hahahaha....ik lig in mijn joggingpak in bed:)

cri-cri zei

ik denk dat we allemaal even verrast worden door deze extreme koude deze winter...de houtkachel brandt op volle toeren , maar ´s morgens is het best frisjes ... gelukkig heb ik een electrisch dekentje als ik verkleumd van een nachtje werken thuis kom...

vicarno's mama zei

Het is koud hé!!!
Heb je al eens gedacht aan wollen of wol-zijden ondergoed? Dat is echt heerlijk, superzacht en reguleert je lichaamstemperatuur : verwarmt je in de winter en verkoelt je in de zomer.. Wij kunnen niet meer zonder.

zsazsazsu zei

hier verlangen we ook naar wat warmte van de zon !
De kou kruipt tot in je botten.

Helmi zei

Als ik mag kiezen, kies ik ook voor lekker warm. Leuk je hond lekker onder de dekens. Mijn kinderen pakken de hond ook altijd in een warme deken. Mijn vriendin woont ook in Spanje en vorig jaar had ze zelf geen water (bevroren leidingen)!