dinsdag 14 februari 2012

Verrassing in het Pijnbomenbos

Zondag zijn we nog eens naar het pijnbomenbos geweest dat we kunnen zien vanop ons boventerrasje - Antequera - Zuid Spanje. We zijn verder gewandeld dan de vorige keer en ontdekten op een gegeven moment allemaal verschillende wegen. Toen we verder wandelden overviel ons opeens een enorme stilte. Het enige wat je kon horen was het geruis van de bomen en het fluiten van de vogeltjes. Zalig was dat! En dat op slechts tien minuutjes bij ons vandaan. Om helemaal bovenaan te komen moet je toch wel op een half uur á driekwart uur rekenen.

We besloten om nog eventjes verder te gaan en ontdekten tot onze grote verrassing een oude toren. Er stonden grote schijnwerpers rondom zodat het verlicht kon worden, maar we konden geen enkel bord ontdekken dat omschreef wat voor toren het was. We vermoeden dat het een soort uitkijkpost moet zijn geweest want het park voor het bos noemt "Atalaya" en dat betekent wachttoren. Maar uit welke tijd die wachttoren is, dat weten we niet, dus gaan we deze week eens rondvragen bij de buren. Misschien krijgen we dan een antwoord op het mysterie.

Wat ook opviel was dat de grond enorm zanderig was en op sommige plaatsen leek het zelfs op het soort zand dat je aan zee ziet, alleen met wat meer oker erin. Dat zie je aan de weg op deze foto.

Ook beginnen de eerste voorjaarsbloemetjes te ontluiken. Hier zagen we een soort bloem dat op een krokus lijkt en ook op een paaslelie. Ik weet niet welk soort bloemtjes het precies is. Misschien weet iemand van jullie het.

Heel dichtbij de toren troffen we ook een geografisch ijkpunt aan. Het is waarschijnlijk bedoeld om vanuit de lucht het ijkpunt te kunnen zien voor het bepalen van coördinaten, want het is een grote betonnen blok met een lange betonnen paal erbovenop.

Zo hebben we op een zondagmorgen heel wat ontdekt en Pantoufle onze hond heeft er ook enorm van genoten want die wist niet waar eerst aan te gaan ruiken en over welke struik ze eerst moest huppelen. Dus wie Antequera bezoekt, het is echt de moeite waard om eens helemaal tot boven aan het Atalaya park te gaan. Het is wel redelijk steil op sommige plaatsen dus goede wandelschoenen zijn zeker vereist.3 opmerkingen:

Helmi zei

Geweldig, wat een fantastische omgeving.

vilterietje zei

het zijn mooi bloemias:)

polfliet nicole zei

Ik kom direct af, want stilte is hier niet meer te vinden. Gr, Nicole