zondag 8 september 2013

Wim gaat cactus vijgen plukken!

Wim trekt ten strijde
Vorig weekend is mijne Wim cactus vijgen gaan plukken. Geen lachertje hoor, maar hij had van een vriend een goede tip gekregen hoe hij met een bamboestok die stekelige vijgen eraf kon halen. Bezweet van top tot teen kwam hij terug van de rivier met een bijna volle emmer.

Ik vind die "higos de chumbo", want zo heten ze hier, wel eens lekker. Je kunt er ook confituur van maken. Kijk maar eens bij "Confituur van Cactus Vijgen". De smaak is lekker exotisch!


Maar nu even terug naar die vijgen plukken. Het is gene zever om die stekelige vijgen hun jasje af te doen zunne. Met stevige werkhandschoenen ga ik te werk en nog zitten die kleine petieterige naaldjes in mijn o zo teer velletje. Er zit niks anders op dan met een pincet alle stekeltjes eruit te halen en waar ligt die leesbril nu weer, want zonder zie ik natuurlijk geen zier.
Lekkere verse cactusvijgen

De helft van de cactus vijgen gaat naar mijn lieve buurvrouw en de andere helft gaat voorlopig de diepvries in, want ik heb op het ogenblik gene tijd om daar die verrukkelijke cactusvijgen confituur van te maken. Een paar worden er natuurlijk wel opgepeuzeld, ik vind deze higos de chumbo heerlijk doorheen de yoghurt of gewoon uit het vuistje, maar opgelet, eet er zeker niet meer dan drie a vier per dag. Ze zijn nogal stoelgang bevorderend, net zoals de gewone vijgen ;-). Een gewaarschuwd man is er twee waard zeggen wij altijd!

¡!Hasta el próximo capítulo!

3 opmerkingen:

Patty Biermans zei

Nou, ik heb bewondering voor je moed! Ik zou het niet kunnen, het kuisen dan, maar eten natuurlijk wel. Hahaha! Geniet er lekker van. Knufzzzzz.....peebee

Eddy Henderickx zei

Awel ja zeer moedig hoor.Ik woon in Santa Lucia(Gran canaria)in het bergdorpje. En het staat hier vol met van die cactusvijgen.Maar de stekeltjes vind ik er echt te veel aan hoor.Ik vraag me af of je ook niet alles door een sapcentrifuge kan doen en van dat sap gelei maken?

Tante Tuut zei

@Eddy Henderickx, Je zou het kunnen proberen, alhoewel ik vind dat er teveel pitten inzitten en dat is niet zo goed voor je sapcentrifuge. Ik zou er toch maar wat plukken als ik van jou was, ze zitten boordevol vitaminen! Geniet ervan in Santa Lucia!